12 coachingtrajecten maken Limburgse maakindustrie competitiever

12 kmo’s uit de Maas-Rijnregio startten al een QRM4.0-coachingtraject. In 2,5 jaar werden ook andere kmo’s door POM Limburg en partners dichter bij Quick Response Manufacturing gebracht met als doel de maaksector opnieuw competitiever te maken.

Trefwoorden: #Limburg, #maakindustrie, #QRM

Lees verder

Opleiding

( Foto: POM Limburg )

ENGINEERINGNET.BE - Maakbedrijven staan voor de uitdaging om steeds sneller en meer en meer op maat te produceren om tegemoet te komen aan de toenemende eisen van klanten.

Om bedrijven hierin te ondersteunen riepen POM Limburg en partners het project QRM4.0 in het leven. Dit Interreg-project maakt bedrijven uit de Maas-Rijnregio meer vertrouwd met nieuwe digitale technologieën, zoals industrie 4.0 en Quick Response Manufacturing (QRM).

Dat laatste is een groeistrategie om de tijd tussen bestelling en levering in te korten. Zo staan maakbedrijven sterker in de markt en verstevigen ze hun concurrentiepositie.

De maaksector was lang een sterkhouder van de Limburgse economie, maar haar belang in tewerkstelling en omzet neemt de laatste jaren af. Met het QRM4.0-project kan de sector opnieuw voorsprong nemen.

Klik hier voor meer informatie over QRM4.0