Sensolus sluit partnerschap met telecomoperator Citymesh

Klanten van Citymesh kunnen via de IoT-producten en het platform van Sensolus assets lokaliseren, en zich zo verder richten op procesoptimalisatie en efficiëntiewinst.

Trefwoorden: #Citymesh, #Sensolus, #tracker

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sensolus )

ENGINEERINGNET.BE - In 2021 nam de West-Vlaamse telecomoperator Citymesh het Belgische IoT-Sigfox-netwerk over.

Voor het Gentse Sensolus, dat destijds gebruikmaakte van het Sigfox-netwerk van Engie M2M voor het dataverkeer van verschillende types van zijn trackers, was het daarom een logische stap om ook de overstap te maken naar Citymesh.

“Naast het IoT-netwerk nam Citymesh een groot klantenbestand over van bedrijven die gebruikmaakten van IoT-trackers en software”, vertelt Koen Vanwalle, Sales Executive BeLux bij Sensolus.

“De komende maanden en jaren zullen deze bedrijven de overstap maken naar de trackers en het platform van Sensolus. De data van hun huidige trackers integreren we voorlopig in ons platform en wanneer de batterij van hun trackers het begeeft, vervangen we ze of breiden we ze in plaats daarvan uit met Sensolus-trackers.”

Voor Citymesh creëert het partnerschap mogelijkheden voor cross-selling en een breder serviceportfolio. De telecomoperator staat zijn klanten bij in al hun connectiviteitsuitdagingen, of het nu gaat om wifi voor kantoorgebouwen of een privaat 5G-netwerk voor robots langs productielijnen.

Dankzij Sensolus kan het zijn multi-technologisch aanbod verder uitbreiden met aanvullende IoT-oplossingen, waaronder oplossingen voor het traceren van onder meer containers in uiteenlopende sectoren als transport en logistiek, healthcare, automotive en afvalverwerking.

De trackers van Sensolus zijn uitgerust met innovatieve features, zoals een geheugenfunctie die toelaat om routes ook na het verliezen van de verbinding te reconstrueren. Andere sensoren meten bijvoorbeeld de temperatuur van ladingen of geven de vulgraad van containers aan.

“Vroeger beperkte traceertechnologie zich tot het lokaliseren van assets. Vandaag is de locatie slechts één stukje van de puzzel”, aldus Vanwalle.

“Bij non-powered asset monitoring draait alles rond procesoptimalisatie. Dankzij de complementariteit en combinatie van onze traceertoepassingen kunnen bedrijven inzichten verwerven die hen helpen om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en de controle en efficiëntie te verhogen.”