• 03/05/2012

Prijswinnaar Lean and Green Challenge bekend

Tijdens de Connektnetwerklunch in Delft maakte Frans van den Boomen, Mars Nederland,samen met Nico Anten, Connekt, de winnaar bekend van de Lean and Green Challenge.

Trefwoorden: #co2-uitstoot, #connekt, #duurzame logistiek, #Lean and Green Award

Lees verder

Nieuws

( Foto: Connekt )

ENGINEERINGNET.NL -- De Lean and Green Challenge is een wedstrijd voor studenten die bedrijven helpen om de Lean and Green Award te winnen.

Maren Lax van Hogeschool Zuyd won de eerste prijs met haar plan van aanpak voor Kerres Transport.

TNO honoreerde dit plan voor het eerst met het maximaal te behalen aantal punten, namelijk 50 op vier categorieën.


(GL)

ACHTERGROND
Met de Lean and Green Challenge daagt het Connektprogramma Lean and Green HBO-studenten uit met pragmatische plannen te komen om het CO2 gebruik van vervoerders en verladers te verminderen met 20%.

Voor het winnen van de Lean and Green Award is een Plan van Aanpak nodig waarin staat hoe een bedrijf minimaal 20% CO2 bespaart in 5 jaar tijd, en tegelijkertijd de winstgevendheid verhoogt. Het gaat hierbij om de logistieke activiteiten van het bedrijf.

De student met het beste Plan van Aanpak ontvangt de Lean and Green Student Award en een prijs in natura. Beoordeling vindt plaats door TNO en Connekt.

Met de Lean and Green Challenge wil het Connektprogramma Lean and Green ook het enthousiasme en de kundigheid van studenten inzetten om bedrijven te stimuleren tot snelle verduurzaming van de logistiek.