Nieuwe DHL Henegouwse hub streeft naar CO2-neutrale activiteit

DHL Express is gestart met de bouw van hun nieuwe Service Center. Deze nieuwbouw zal de centrale hub van de provincie Henegouwen worden ter vervanging van Charleroi. Daarnaast zal het gebouw ook volledig voorzien zijn op een CO2-neutrale toekomst.

Trefwoorden: #CO2, #DHL, #distributie

Lees verder

Nieuws

( Foto: DHL Express )

ENGINEERINGNET.BE - In de zomer van 2023 zal het gebouw in gebruik genomen worden. Het gloednieuwe en moderne Service Center zal dan alle activiteiten en 35 medewerkers van het huidige complex in Charleroi overnemen. Dit barstte uit zijn voegen en was niet meer aangepast aan een moderne en duurzame logistiek.

Het nieuwe gebouw, dat 3.800 m² groot wordt en zich op een terrein van 15.000 m² bevindt, zal de centrale hub van de provincie Henegouwen worden en zal instaan voor het verwerken van pakjes in de ruime omgeving. Het gebouw is voorzien van alle technologische hoogstandjes om de verwachte groei van activiteiten in de regio de komende 15 jaar te kunnen opvangen.

Zo is de site uitgerust met 350 m transportband, 130 camera’s om de veiligheid van de zendingen te garanderen én een five-sided scanner, waardoor barcodes op pakjes snel en efficiënt gescand kunnen worden. Het volledig geautomatiseerde sorteerproces kan tot 3.000 pakjes per uur verwerken. En in een termijn van 3 tot 5 jaar wordt een uitbreiding tot 70 medewerkers voorzien om de groei op te vangen.

Het gebouw zal opgetrokken worden volgens de BREEAM-normen (Building Research Establishment Environmental Assessment Method, een methode om de duurzaamheid van gebouwen te meten en te certificeren) en volgens de DHL Go Green richtlijnen.

Zonnepanelen op het dak zullen het gebouw voorzien van groene energie. Deze vestiging zal tevens hun gebouw in België zijn dat volledig gasloos verwarmd wordt. Warmtepompen zullen de temperatuur in de kantoren en de warehouse op peil houden.

Het Service Center is ook volledig ‘futureproof’. Courcelles wordt tegen 2030 de thuisbasis van 60 volledig elektrische bestelwagens.