• 03/05/2012

Zestien teams in de race voor Academische Jaarprijs 2012

Zestien teams, bestaande uit wetenschappers, promovendi en studenten uit heel Nederland, zijn nog in de race voor de hoofdprijs van 100.000 euro.

Trefwoorden: #Academische Jaarprijs, #wetenschappelijk onderzoek

Lees verder

opleidingen

( Foto: Academische Jaarprijs )

ENGINEERINGNET.NL -- Het team dat het beste en meest creatieve communicatieplan maakt om wetenschappelijk onderzoek bij een breed publiek te brengen, wint in oktober de prijs en kan met het geldbedrag het plan realiseren.

De zestien teams die door de eerste selectie kwamen, gaan nu aan de slag met het maken van een communicatieschets.

Op vrijdag 20 april was er voor deze teams een gastcollege van de Academische Jaarprijs. Op dit college werd geoefend met het maken van een communicatieplan en het bedenken van een concept.

Nog voor de zomer komt de jury, onder leiding van SCP-directeur Paul Schnabel, bijeen om drie finalistenteams te selecteren.

Deze teams gaan door naar de finale op woensdag 24 oktober in Leiden. Dan zal de jury bekend maken welk team de 100.000 euro wint.

Daarnaast is er een Publieksprijs. Het team dat deze prijs wint, krijgt aandacht in het tv-programma Labyrint van de VPRO.


(GL)

Meer informatie op www.academischejaarprijs.nl

ACHTERGROND
De Academische Jaarprijs is bestemd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Het team met het meest creatieve communicatieplan ontvangt de hoofdprijs van 100.000 euro om het ingediende plan te realiseren.