Blue Career Day is een jobbeurs voor blauw talent

Ostend Science Park en partners organiseren op 27 oktober in Oostende de 3de editie van de Blue Career Day. Bedrijven actief in de blauwe economie ontmoeten er studenten en werkzoekenden / werkenden in functie van hun zoektocht naar talent.

Trefwoorden: #blauwe economie, #jobbeurs

Lees verder

HR

( Foto: Ostend Science Park )

ENGINEERINGNET.BE - Onder blauwe economie verstaan we alle economische activiteiten die verbonden zijn aan oceanen, zeeën en kusten.

Vandaag is de sector goed voor 5,2% van het bruto binnenlands product. In ons land bestaat reeds een lange traditie op het vlak van de blauwe economie, denk aan de visserij en havens, maar die sector evolueert snel.

Allerlei nieuwe activiteiten worden ontwikkeld, zoals offshore windmolenparken, aquacultuur, onderwaterdrones of moderne kustverdediging. De blauwe economie wordt essentieel voor onze toekomst: ze moet instaan voor onder andere energie en voedsel, want op land zijn de limieten ondertussen bereikt.

Van zeeboerderij tot offshore windmolenpark, van zeewier tot drone: ben je benieuwd welke wind door de blauwe economie waait en wil je deel uit maken van deze innovatieve en toekomstgerichte sector, wil je begrijpen welke vaardigheden je nodig hebt om het verschil te maken?

Kom dan op 27 oktober naar Oostende en ontmoet topbedrijven uit de sector. Deelname is gratis. Klik hier voor meer info en inschrijving.

De Blue Career Day wordt mede mogelijk gemaakt door Economisch Huis Oostende, VDAB, VOKA West-Vlaanderen, TUA West, de Blauwe Cluster en Belgian Offshore Cluster.