Jungheinrich verlengt EcoVadis Platinum duurzaamheidscertificaat

Voor de tweede keer op rij ontvangt de intralogistieke expert dit certificaat en behoort op die manier tot de top 1% van bedrijven wereldwijd op het gebied van milieubescherming, mensenrechten en duurzaam inkopen.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Ecovadis, #Jungheinrich, #logistiek, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jungheinrich )

ENGINEERINGNET.BE - Hoe gaan bedrijven om met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid? Om deze vraag te beantwoorden heeft het ratingbureau EcoVadis wereldwijd meer dan 100.000 bedrijven onderzocht.

Alleen de meest duurzame 1% van deze bedrijven krijgen van EcoVadis het hoogste Platinum certificaat. Jungheinrich heeft nu voor de tweede keer op rij deze hoogste score voor duurzaamheid gekregen en behoort daarmee opnieuw tot de meest duurzame bedrijven ter wereld.

EcoVadis prijst in het bijzonder hun prestaties op het gebied van milieubescherming en beoordeelt de inzet van de onderneming op dit gebied als “uitstekend”. Het bedrijf streeft consequent naar klimaatneutraliteit en heeft zich duidelijk geëngageerd voor de klimaatdoelstelling van 1,5 graad in Parijs.

Het gebruik van hernieuwbare energie, bijvoorbeeld door zelf zonne-energie op te wekken via fotovoltaïsche installaties, is ook opgenomen in de beoordeling. Bovendien werd jaren geleden een eigen codex inzake arbeids- en mensenrechten ingevoerd, waaraan alle directe verkoopfilialen in 41 landen wereldwijd zich hebben verbonden.

Om een duurzame inkoop te garanderen, worden hun leveranciers systematisch geëvalueerd op het gebied van mensenrechten, milieu en naleving. Dit betreft momenteel meer dan 700 leveranciers, die meer dan 75% van het wereldwijde inkoopvolume vertegenwoordigen.