Alstom levert nieuwe generatie ETCS-technologie aan NMBS

Alstom haalde een contract binnen voor het ontwerp, de levering en het onderhoud van het ETCS Level 2-signaleringssysteem voor 120 NMBS-locomotieven. Het systeem zal uitgebreid worden met functies om de treinen in België en Frankrijk te laten rijden.

Trefwoorden: #Alstom, #engineering, #ETCS, #NMBS, #trein, #veiligheid

Lees verder

Techniek

( Foto: Alstom )

ENGINEERINGNET.BE - ETCS Level 2, dat oorspronkelijk werd ontwikkeld om het grensoverschrijdende spoorverkeer te harmoniseren, verhoogt totaal veilig de snelheid, de stiptheid en de capaciteit van de treinen.

De meest geavanceerde versie van Level 2 (Baseline 3) heeft geoptimaliseerde remcurves voor maximale operationele prestaties en meer passagierscomfort.

Deze versie verbetert ook de odometrische prestaties, waardoor bestuurders de juiste snelheid kunnen kiezen in strikte overeenstemming met SIL4, het hoogste veiligheidsniveau volgens EN 50129.

De signalisatiefaciliteit van de Alstom groep in Charleroi zal verantwoordelijk zijn voor de engineering van de verschillende signalisatiesystemen en de levering van de boordapparatuur. Deze vestiging zal ook het onderhoud voor een periode van 10 jaar verzorgen, inclusief reserveonderdelen en reparaties.

Het project start in oktober 2022 en loopt over een periode van 3 jaar.