• 07/05/2012

MBO en controle in alle projecten vanaf dag 1 bij Intrion - invitatie

Elk project bij Intrion onder controle door het juiste ERP systeem. Overzichtelijke projectdashboards met actuals, cost-to-complete, alerts en het facturatieschema.

Lees verder

Productnieuws

Om zichzelf voor te bereiden op een uittrede uit de Colruyt groep, moest Intrion vanaf de oprichting op zoek naar een nieuw ERP-systeem.

Tijdens deze zoektocht werd vooral gelet op hoe de diverse softwaretoepassingen omgingen met het beheer van projecten en planning.

De bedrijfsoplossing Astena Project & Service Comfort is een standaard oplossingen op het universele Microsoft Dynamics NAV platform.

Standaard betekent hier dat alle stappen terug te vinden zijn in de software, inclusief de planning voor het projectgericht werken en de opvolging van de service afdeling.

Een totaal van 133 mensen bij Intrion, goed voor zowat 30 miljoen Euro, stellen immers hoge eisen aan de ERP software.

Dashboard voor projectopvolging
Van zodra een project in de CRM-module van Microsoft Dynamics NAV positief gekwalificeerd is, wordt een projectnummer aangemaakt in Microsoft Dynamics NAV. Dit projectnummer is de sleutel waarmee iedereen toegang krijgt tot alle communicatie en documenten met betrekking tot een specifiek project.

In een zelfgemaakte toepassing in Access en Excel wordt een complexe calculatie opgestart. Van zodra het project verkocht is, wordt de calculatie ingevoerd in Microsoft Dynamics NAV.

De projectleider start vervolgens de projectplanning op (resourceplanning, onderaannemers, facturatieschema), van waaruit de nodige orders worden gegenereerd na goedkeuring van de projectleider naar de afdelingen aankoop en procurement.

Vroeger waren alle afdelingen afzonderlijke eilandjes, die bij elkaar te rade gingen indien er informatie ontbrak. Vandaag is alle informatie overzichtelijk gebundeld binnen n project. Mensen geven wekelijks hun uren in, welke vervolgens worden goedgekeurd door de projectmanager en met n druk op de knop gaan de facturen buiten van zodra een nieuwe fase is afgewerkt. En wanneer de planning in gevaar komt, worden we hiervan tijdig verwittigd, getuigt Chris Vleeschouwers, Director Sales, Solutions and Marketing bij Intrion.

Service onder controle
De serviceafdeling van Intrion is bijna een bedrijf op zich, met bestellingen, facturen, boekingen, voorraad, Het parametriseren ervan was dan ook een gigantische klus die door Intrion aanvankelijk wat onderschat werd.

Chris Vleeschouwers: Maar vandaag zit alles in Microsoft Dynamics NAV, vanaf het eerste telefoongesprek met een mogelijke klant tot de dag dat zijn installatie versleten is. De historiek van klachten of interventies is snel terug te vinden. Ook vermijden we fouten omdat het systeem ons controleert. Elk order wordt nu zeker gevolgd door een factuur. We worden bij het ingeven van nieuwe orders ook verwittigd van openstaande facturen. Bij servicecontracten worden automatisch de juiste uurtarieven gebruikt, etc.

Voor wie meer wil weten over de Astena oplossingen voor projecten en services kan aanwezig zijn op de live klantengetuigenis van Intrion op 22 mei te Huizingen.

Klik hier voor de inschrijvingspagina.


Meer info over Astena Comfort Oplossing:
Astena nv
Dulle-Grietlaan 17/8 - B-9050 Gentbrugge
t: 09/272 73 601
info@astena.be - www.astena.be
contact: John Van de Velde