Dachser en Fraunhofer vergroten transparantie in groepszendingen met digital twin

In samenwerking met Fraunhofer IML heeft Dachser een innovatie in groupagelogistiek ontwikkeld. In de zogenaamde @ILO-terminal wordt automatisch en in realtime een volledig digitaal beeld gecreëerd van een overslagloods - een ‘digitale tweeling’.

Trefwoorden: #AI, #artificiële intelligentie, #Dachser, #Fraunhofer, #logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: Dachser )

ENGINEERINGNET.BE - Deze technologische innovatie bewijst zich al in de praktijk in de 2 Duitse overslagloodsen van de Dachser. @ILO staat voor Advanced Indoor Localization and Operations en is een onderzoeksproject van het Dachser Enterprise Lab, dat de logistieke dienstverlener samen met het Fraunhofer Institute for Material Flow and Logistics (IML) uitvoert.

De kern van het project is de gezamenlijk ontwikkelde software. Speciale op AI gebaseerde algoritmen interpreteren de gegevens die de optische scanapparatuur elke seconde vastlegt. Deze gegevens worden gebruikt om alle pallets automatisch en direct te identificeren en te lokaliseren.

In de @ILO-terminal worden de pallets bij binnenkomst, verblijf en vertrek volledig automatisch geïdentificeerd en geregistreerd in het transportmanagementsysteem. Dit maakt het handmatig scannen van barcodes en het extra labelen van de pallets overbodig.

De tweedimensionale datamatrixcodes op de bovenkant van elke pallet dienen als identificatiemiddel en vormen de technologische basis van dit systeem samen met honderden optische scanapparaten in het plafond die de hele overslagloods in beeld brengen.

Het systeem maakt het ook mogelijk alle pallets tot op de meter nauwkeurig en in realtime te volgen in de overslagloodsen, die vaak zo groot kunnen zijn als een voetbalveld. De locaties van pallets en de positie van elektrische pallettrucks (EPT's) kunnen in realtime worden gevisualiseerd en weergegeven op websites, apps of mobiele displays, samen met instructies voor intern transport, waardoor de transparantie in het warehouse aanzienlijk wordt verbeterd en zoek- en laadprocessen worden versneld.

Ook is er de automatische link tussen EPT's en pallets. Het @ILO-systeem detecteert automatisch wanneer een pallet door een EPT wordt opgepakt en geeft via displays realtime informatie over de betreffende pallet aan de medewerkers. Ook dit is een functie die de procestijden verkort en de processen in de overslagloods opnieuw kan vormgeven.

Een ander technologisch hoogtepunt van die terminal is op komst: de volautomatische en constante meting van alle pallets. Het systeem is al in staat om bij pilotinstallaties de afmetingen van de verpakte goederen met grote nauwkeurigheid vast te stellen.