IIoT-oplossing als efficiënte basis voor ramen- en deurenfabrikant

Om hun vloot van glasbokken in kaart te brengen, rekent Building Windows uit Anzegem nu op traceer- en IoT-technologie van Sensolus, en kunnen ze de bokken efficiënter inzetten en kosten besparen door niet onnodig te investeren in nieuw materieel.

Trefwoorden: #Building Windows, #ramen, #Sensolus, #tracker

Lees verder

Techniek

( Foto: Sensolus )

ENGINEERINGNET.BE - Building Windows, reeds veertig jaar gespecialiseerd in de productie van kunststof en aluminium ramen en deuren voor de professionele Belgische markt, assembleert wekelijks niet minder dan vijfhonderd ramen en deuren.

Eens afgewerkt worden deze in het atelier in Anzegem op glasbokken geplaatst. Dit zijn stalen houders die een veilig transport garanderen naar de werf. Maar samen met de toenemende productie door de jaren heen, groeide eveneens het aantal glasbokken tot in de honderdtallen, wat leidde tot een steeds grotere uitdaging om deze op te volgen en het overzicht te bewaren.

Patrick Vermeersch, operations manager bij Building Windows: “Bokken bleven wel eens te lang bij klanten staan, waardoor een tekort ontstond in het atelier. Zeker in drukkere periodes kon dat tot een bottleneck leiden in onze toelevering en onnodige investeringen in bijkomend materieel. ”

Daarom zocht het heil in Industrial Internet of Things (IIoT) en traceertechnologie en kwam terecht bij Sensolus. Michiel Raat, business development manager bij Sensolus: “Zij waren op zoek naar een compacte maar robuuste tracker, die meerdere communicatietechnologieën combineert zodat lokalisatie ook mogelijk is zonder gps-dekking. Een batterij met een lange levensduur was ook een must.”

De aangeboden tracker is bovendien uitgerust met een antidiefstalfunctie. Wanneer hij ongewenst verwijderd wordt van de glasbok, wordt de verantwoordelijke bij Building Windows hiervan meteen op de hoogte gebracht via een alarmmelding.