DEME haalt Taiwanese miljoenen-contracten voor windmolenparken binnen

De binnengehaalde contracten gaan over de Hai Long windmolenparken in Taiwan, die 1 GW capaciteit vertegenwoordigen. Het contract omvat het transport en de installatie voor de funderingen, turbines en het offshore substation.

Trefwoorden: #DEME, #offshore, #Taiwan, #windmolen

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - De werkzaamheden zullen in 2024 van start gaan, waarbij 73 windturbines worden geĆÆnstalleerd die in totaal 1.044MW kunnen opwekken. Het Hai Long windmolenpark ligt op 40-50 km voor de kust van Taiwan in een waterdiepte van 35-55 m.

CSBC-DEME Wind Engineering (CDWE) en Hai Long Offshore Wind werken nauw samen sinds 2018, toen de eerste veilingrondes plaatsvonden. Om de bloeiende Taiwanese offshore windsector te ondersteunen, investeert CDWE in een baanbrekend nieuw installatieschip, dat uitgerust is met een kraan van 4.000 ton, DP3 en een uitzonderlijk hoge laadcapaciteit.

Hai Long Offshore Wind bestaat uit de windparken Hai Long No. 2 en No. 3 en wordt gezamenlijk ontwikkeld door Northland Power, Yushan Energy Pte. en Mitsui & Co. De inbedrijfstelling is gepland in 2025.