Digital twin maakt Avercon verpakkingsmachine efficiënter

De Eeklose machinebouwer Avercon heeft met de digital twin-technologie van Siemens een revolutionaire verpakkingsmachine ontwikkeld voor de e-commercemarkt. Hiermee worden items tot 40% efficiënter verpakt en wordt tot 20% aan transportkosten bespaard.

Trefwoorden: #Avercon, #digital twin, #Siemens, #verpakking

Lees verder

Techniek

( Foto: Avercon )

ENGINEERINGNET.BE - Op vraag van de markt zochten de ingenieurs en automatiseringsspecialisten van Avercon een oplossing om miljoenen bestellingen bij e-commercespelers op een efficiëntere manier te verpakken en zo de milieu-impact van tonnen opvulmateriaal en het transporteren van lucht te vermijden.

Dankzij de Siemens digital twin-technologie en de MCD-tool (Mechatronic Concept Design) werden CAD-tekeningen tot leven gebracht op het scherm. De simulatie werd aangestuurd door hetzelfde PLC-programma dat de daadwerkelijke machine aanstuurt en toonde meteen de mogelijkheden en beperkingen van alle componenten en hoe ze interageren.

De, op die manier ontwikkelde, X7 maakt voor elk product een kartonnen verpakking op maat. Pakketjes worden zo tot 40% efficiënter verpakt, waardoor transportkosten met een vijfde verlaagd kunnen worden. De machine kan elk uur niet minder dan 1.020 pakketjes klaarmaken, verpakken, labelen en verzenden en werkt tot tien keer sneller dan de mens.

Het internationale packagingbedrijf Packsize staat in voor de commercialisatie van de machine en verzorgt de dienst na verkoop.