Eerste volelektrische truck in North Sea Port

Het Deense DFDS neemt 125 volledig elektrische vrachtwagens in dienst. Daarmee komt de groene corridor tussen Scandinavië en Europa een stap dichter.

Trefwoorden: #elektrisch, #North Sea Port, #truck, #Volvo

Lees verder

Nieuws

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - DFDS is een van de belangrijkste gebruikers van North Sea Port. Zesmaal per week pendelen grote schepen van de Deense rederij tussen Gent en Göteborg.

Ze vormen een varende brug tussen het continent en Scandinavië voor wagens, trucks, containers, machines, staalrollen en onderdelen. DFDS haalt zo elke week 30 kilometer aan voertuigen van de baan.

Die scheepvaartlijn trekt DFDS aan beide zijden door met transport naar het achterland, met uitlopers naar Centraal- en Zuid-Europa en de Middellandse Zeeregio. Zo is een ‘corridor’ ontstaan die Europa van noord tot zuid doorkruist. North Sea Port is de spil in dit netwerk.

Die corridor wordt alsmaar groener. Als aansluiting op de zeeroute maakt de rederij waar mogelijk al gebruik van binnenschepen en treinen om naar meer milieuvriendelijk transportmodi te schuiven. De terminal aan het Mercatordok in Gent in North Sea Port draait bovendien meer en meer op energie uit wind en zon.

Nu krijgt ook het wegvervoer een extra streepje groen. DFDS nam in Gent zijn allereerste volledig elektrische vrachtwagen of e-truck in ontvangst. De rederij plaatste hiervoor bij Volvo Trucks een bestelling voor 125 stuks.

Tegen eind 2023 komen de trucks allemaal in dienst. Volvo Truck, dat zijn grootste fabriek in Gent heeft staan, en DFDS hebben de eerste FH Electric Truck al grondig uitgetest in Göteborg.

North Sea Port en Göteborg, de grootste zeehaven in Scandinavië, werken samen aan de uitbouw van een groene corridor en passen de nodige infrastructuur in die zin aan. North Sea Port heeft, net als DFDS, de ambitie om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te worden.

“Groene corridors door heel Europa zijn onmisbaar om de Europese Green Deal waar te maken”, stelt Niklas Andersson, Executive Vice President Logistics van DFDS.

“DFDS wil tegen 2030 een kwart van zijn truckvloot volelektrisch zien rijden. Maar we bewijzen dat zware trucks met elektrische batterijen nu al een optie zijn.”