Brussels Airport wordt meerderheidsaandeelhouder van Jetpack

Jetpack zet gegevens om in informatie door data science en AI te combineren om zo operationele processen en commerciële prestaties te verbeteren en innovatie te versnellen.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #intelligentie, #Jetpack, #kunstmatig

Lees verder

Nieuws

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij dit aandeelhouderschap vergroot Brussels Airport haar expertise op het gebied van big data en AI, waardoor de luchthaven haar prestaties verder kan optimaliseren en meer gepersonaliseerde diensten kan aanbieden aan passagiers.

Jetpack zet de ontwikkeling van haar activiteiten zelfstandig voort en gaat een nieuwe kennispool creëren die gericht is op innovatieve oplossingen voor de luchtvaartsector.  

Door de aard van har activiteiten ontvangt en genereert Brussels Airport Company een grote hoeveelheid gegevens. Deze gegevens worden al jarenlang gebruikt om operationele processen te verbeteren door op basis van deze data voorspellingen te genereren voor de verschillende operationele activiteiten binnen de luchthaven.

Een voorbeeld is de creatie van het Airport Operations Plan enkele jaren geleden, wat het mogelijk maakt om de passagiers- en bagagestromen te verbeteren op basis van de prognoses van wachttijden. Door de acquisitie van Jetpack, waar Brussels Airport Company al verschillende jaren mee samenwerkt, kan het gebruik van deze gegevens nog verder worden uitgebreid. 

"Om onze processen te optimaliseren, moeten we grote hoeveelheden gegevens in real time analyseren en voorspellingen doen op basis van het toegenomen gebruik van artificiële intelligentie. Met Jetpack kunnen wij onze ontwikkelingen op dit gebied versnellen," zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.