Vega speelt met Vegapuls 6X in op security-uitdagingen

Vega is al lang actief als ontwikkelaar en leverancier van niveau- en druksensoren en één van hun belangrijkste productcategorieën betreft radar niveaumetingen. Omdat die manier van meten steeds complexer werd een nieuwe radar niveausensor ontwikkeld.

Trefwoorden: #niveau, #radar, #sensor, #Vega, #veiligheid

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Vega )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf stelde zich de vraag hoe het hele concept voor radarmetingen vereenvoudigd kon worden en ontwikkelde een compleet nieuw instrument. Ze hadden voorheen tien verschillende types radarmetingen en dat begon onoverzichtelijk te worden, waardoor klanten het overzicht verloren.

Wanneer kies je welke sensor, was de lastige vraag en dat speelt bij onze nieuwe sensor, de Vegapuls 6X niet meer. Bij Vega doen ze het uiterste om het hun klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Vooral bij het kiezen van het juiste instrument bij een bepaalde applicatie.

Een goed instrument met de verkeerde applicatie geeft geen goede resultaten. Ze proberen dit zo simpel mogelijk te maken voor de professionals in het veld.  Daarom werd nu ook een configurator ingericht, waarbij je eigenlijk geen fout meer kunt maken bij de keuze van de perfecte radar voor je toepassing.

De configurator leidt je namelijk door het proces, waardoor je naar het juiste instrument wordt gebracht. De eenvoud zit hem in een sterk vereenvoudigd applicatielandschap. Daarom werden ook bepaalde applicaties samengevoegd.

Voorheen was er een radarsensor voor chemische applicaties voor minder hoge temperaturen, naast één voor hoge temperaturen. Zo klein waren in feite de verschillen. En die kregen allemaal een nummer in een range van 61 tot en met 69.

Nu zeggen ze bij Vega: in principe maakt het voor de klant helemaal niets uit welk nummer erop staat, de klant moet een meting hebben die aansluit bij zijn applicatie.