• 08/05/2012
  • |     BB

Ingenieurskantoor 'Netwerk' pakt knelpuntberoepen aan

“Vraag naar gespecialiseerde piping-tekenaars komt uit Antwerpse petrochemie zelf', stelt Netwerk.

Trefwoorden: #engineering, #ingenieur, #job, #netwerk, #petrochemie, #rekrutering, #techniek, #vacature

Lees verder

opleidingen

( Foto: Netwerk, Peter Goyvaerts )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Ingenieurskantoor 'Netwerk' gaat zelf technici in knelpuntberoepen opleiden voor de Antwerpse petrochemie.

"De industrie is driftig op zoek naar gespecialiseerde ingenieurs en aanverwante technici. Maar het reguliere onderwijs slaagt er niet in specialisaties die de petrochemie nodig heeft uit te diepen."

Dat stelt het ingenieurskantoor 'Netwerk' vast. Daarom wil het engineeringbureau – dat zelf ingenieurs op tijdelijke projecten plaatst - de tewerkstelling in de petrochemie een boost geven door samen met opleidingsspecialist Cevora technische opleidingen in te richten. Zo blijkt de module ‘piping tekenen’ nu al een succes.

“De vraag naar deze gespecialiseerde piping-tekenaars komt uit de sector zelf”, zegt Martin Overheul, recruteringscoördinator.

“Antwerpen is een wereldspeler op vlak van petrochemische industrie en toch is er een tekort aan piping-tekenaars. Hun vak is het essentiële sluitstuk tussen de engineering, de design en de bouw van de combinaties van leidingen, afsluiters, doorvoeringen enz.. “

“De belangstelling hiervoor is groot. Bedrijven zoals BASF, Fabricom, Voith, Fluor en Cofely zijn heel blij met de aangeleverde experten”, zegt Overheul.

De cursus 'piping tekenen' wordt gegeven door John van der Linden, een gerenommeerde docent uit de branche. De cursus loopt over twee keer 5 avonden in Antwerpen.

Commercieel directeur Peter Goyvaerts: " De cursisten zijn zo geëngageerd dat ze die opleiding in hun vrije tijd volgen. Voor sommigen is dit een bijscholing, omdat ze al administratief in een technische omgeving werken en zich beter willen inleven."

"Het hoeft geen betoog dat de petrochemie een van de hogere loonschalen gebruikt, dus zal dat wel een bijkomende stimulans zijn om onze cursus te volgen.”