Winnaars van Digital Society Awards 2022 bekend

Met de Digital Society Awards wil technologiefederatie Agoria overheden belonen, die met digitale projecten de dienstverlening aan de bevolking en de bedrijfswereld verbeteren. Voor de editie 2022 werd een grote variëteit aan projecten ingestuurd.

Trefwoorden: #Agoria, #artificiële intelligentie, #Digital Society Award, #smart cities

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Er werd tevens een aanzienlijke stijging genoteerd van het aantal Smart Cities projecten, die ingediend werden en werd er in deze editie voor een eerste keer een award uitgereikt voor beste eHealth project.

  • eGovFlowDIY,  in het kader van de raamovereenkomst “De Digitale Dienstenmotor”, ingediend door Vera & Polis (foto) was de winnaar in de categorie beste eGov project. Het project is een toonbeeld van samenwerking en de jury was ook heel enthousiast over de laagdrempeligheid en gebruiksvriendelijkheid van het project, die toelaat aan lokale ambtenaren om versneld digitaal te innoveren en transformeren.
  • De grote winnaar in de categorie Smart City was het IoT-platform voor lokale besturen van de steden Brugge, Leuven en Roeselare. 
  • In de nieuwe categorie beste eHealth project ging de overwinning naar het Born in Belgium Professionals project, ingediend door het RIZIV.

Agoria reikte ook prijzen uit voor gebruiksvriendelijkheid, rendabiliteit, innovatie, samenwerking en duurzaamheid. Die gingen respectievelijk naar:

  • Schooltoeslagen, snel en zonder aanvraag van Agentschap Uitbetaling  Groeipakket (gebruiksvriendelijkheid), 
  • Just-on-Web van de FOD Justitie (rendabiliteit), 
  • het monitoring platform voor de bovenleidingen van de trams van de MIVB (innovatie), 
  • Lokale besturen 365 van Consortium LB365, een samenwerking van 34 lokale besturen (Samenwerking)
  • de Digitale klimaatscan voor de Vlaamse landbouwers van het Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek (duurzaamheid).

Nieuwe trends en technologieën werden geïntegreerd in heel wat van de ingediende projecten. Agoria deed de voorbije jaren herhaaldelijk de oproep om binnen de overheid onder andere de mogelijkheden van cloud computing, big data en geo te benutten.

Daarnaast werd ook een oproep gelanceerd voor projecten die gebruik maken van artificiële intelligentie en werd voor het eerst ook de opkomst van low-coding omgevingen in de ingediende dossiers opgemerkt.

Klik hier meer details over de winnende projecten.