Oleon verwerft Amerikaanse blendingfabriek

Het bedrijf bevestigt zijn wereldwijde groeistrategie door de aankoop van een blendingfabriek in het Texaanse Conroe. De site wordt de hoeksteen voor haar Amerikaanse industriële activiteit, met een verwachte initiële investering van +50 miljoen dollar.

Trefwoorden: #groei, #investering, #Oleon

Lees verder

Nieuws

( Foto: Oleon )

ENGINEERINGNET.BE - CEO Moussa Naciri: "Met een historische industriële basis in Europa en een sterke basis in Azië, ontbrak het onze globale voetafdruk aan productiemogelijkheden in de belangrijke Noord-Amerikaanse regio."

Texas, en meer bepaald het gebied rond Houston, is een toonaangevende wereldwijde hub voor de chemische industrie en biedt een uitstekende logistieke basis om hun klanten in Noord- en Zuid-Amerika beter te bedienen.

Naciri: "Omdat meer dan 95% van onze grondstoffen van natuurlijke oorsprong zijn, combineren onze oleochemische specialiteiten hoge prestaties met een lage milieu-impact."

De fabriek zal in de eerste helft van 2023 van start gaan met opslag- en blendingdiensten voor de verschillende markten waarin het bedrijf actief is, waaronder smeermiddelen, industriële producten, olie & gas en gewasbescherming.

Er wordt een belangrijke investering gedaan om vanaf 2024 esterificatie mogelijk te maken, waarbij meer uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst worden overwogen.

Over Oleon
Het is een bedrijf van de Avril Group, is een Europese leider in oleochemie. Oleon is gespecialiseerd in de verwerking van plantaardige oliën en dierlijke vetten tot oleochemische producten zoals vetzuren, glycerine, dimeren en esters. Het bedrijf, met hoofdzetel in Ertvelde, heeft 6 productievestigingen die zich uitstrekken van België tot Duitsland, Frankrijk, de VS en Maleisië.