Aurubis bouwt ultramoderne recyclage installatie

Vandaag ging bij Aurubis Beerse, een leverancier van non-ferrometalen, de eerste spadesteek de grond in voor de bouw van haar ultramoderne hydrometallurgische recyclage installatie ASPA ('Advanced Sludge Processing by Aurubis').

Trefwoorden: #Aurubis, #recyclage

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jente Willems )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze investering van ongeveer 33 miljoen euro verbindt de onderneming zich tot de verdere ontwikkeling van Aurubis Beerse. ASPA ondersteunt hun positie als het meest efficiënte en duurzame geïntegreerde smelternetwerk ter wereld.

Dr. Heiko Arnold, COO van Aurubis AG: "Metaalrecyclage is voor ons een groeigebied. Zo dragen we in belangrijke mate bij tot de circulaire economie. Onze metalen vormen de basis voor toekomstige vooruitgang en maken de urgente groene energietransitie, elektrische mobiliteit en een steeds meer gedigitaliseerde wereld mogelijk."

In de ASPA-installatie zal anodeslib worden verwerkt, een waardevol tussenproduct van de elektrolytische koperraffinage dat wordt geproduceerd in de recyclagefabrieken in Beerse en Lünen (Duitsland).

Het nieuwe proces zal een snellere extractie van meer edelmetalen, zoals goud en zilver, en een volledige terugwinning van tin uit het anodeslib mogelijk maken.