Mechelse Kellogg's fabriek wordt energie- en waterzuiniger

In de fabriek van Kellogg's dochteronderneming Pringles in Mechelen werden ambitieuze energie- en waterprojecten uitgevoerd om haar koolstofvoetafdruk te verkleinen en een duurzamere, toekomstbestendige productielocatie te worden.

Trefwoorden: #energie, #installatie, #reductie, #water

Lees verder

Nieuws

( Foto: Kellogg's )

ENGINEERINGNET.BE - De Mechelse fabriek heeft onlangs de implementatie van een volledig nieuwe verbrandingsinstallatie afgerond, die zal bijdragen tot de vermindering van de koolstofemissies en de fabriek nog buurtvriendelijker zal maken door verdere vermindering van lawaai en geuren.

Johan Van Batenburg, directeur van de Pringles fabriek te Mechelen: “De installatie van deze nieuwe verbrandingsoven in combinatie met de condensatietechnologie die reeds in de fabriek aanwezig is, omvat verbeteringsmogelijkheden zoals een verbeterde CO2-voetafdruk met een vermindering van 35%, de verwijdering van thermische oliën, 80% vermindering van het elektriciteitsverbruik, een betere productiecapaciteit, vereenvoudigde onderhoudbaarheid en bediening en is compatibel met een waterstofsysteem.”

Voor het ontwerp van de nieuwe installatie bracht de fabriek externe energietechnische adviseurs en hun eigen ingenieurs en utiliteitsexperts samen. Bovenop de vorig jaar aangekondigde investering van 13,5 miljoen euro door het bedrijf, kon dit project al in 2021 profiteren van een subsidie van 1 miljoen euro van het Vlaams Gewest in het kader van Innovatieve Koolstofreducerende Technologieën.

Naast de verbrandingsoven werkt de fabriek al aan haar volgende verbetering en heeft een nieuwe installatie voor waterterugwinning ontworpen in samenwerking met lokale deskundigen op het gebied van waterbehandeling (Pantarein) die de technologie ook zal exploiteren en controleren.

Het doel van deze nieuwe installatie (die medio 2023 klaar zou moeten zijn) is de watervoetafdruk van de fabriek met meer dan 50% te verkleinen door het afvalwater van de fabriek op te waarderen tot drinkbaar water, en de rest van het gebruikte water te recycleren in het productieproces (bv. stoom, warm water en gekoeld water dat nodig is in de verschillende productiestappen).

Piet De Langhe, oprichter van Pantarein: “We scheiden achtereenvolgens oliën van het water, filteren bacteriën en schadelijke stoffen, verwijderen alles wat biologisch afbreekbaar is en halen tenslotte zouten en mineralen uit het water. Wat overblijft is zuiver drinkwater. Bovendien wordt een reststroom van dit zuiveringsproces door een derde partij gebruikt voor de productie van energierijk biogas.”