• 09/05/2012

Jan Veenhuis pakt lasautomatisering kiepwagens groots aan

Jan Veenhuis Machinefabriek gaat complete bakken en onderframes voor haar kiepwagens aflassen op een lasrobotinstallatie.

Trefwoorden: #Jan Veenhuis, #kiepwagen, #lasrobot, #Valk Welding

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jan Veenhuis )

ENGINEERINGNET.NL -- Daarvoor heeft lasrobotintegrator Valk Welding uit Alblasserdam een installatie geleverd met een lasrobot aan een 10 m lange bovenloopse portaalconstructie.

Marc Veenhuis: “De productie is nu afhankelijk van de medewerkers die de complete bakken met de hand aflassen. Bij een aantrekkende vraag naar onze producten, kan je daar de productiesnelheid niet opvoeren of de capaciteit uitbreiden."

"Ook omdat extra handlassers moeilijk te vinden zijn. We zijn daarom gaan kijken naar een systeem om complete bakken en onderframes compleet gerobotiseerd af te kunnen lassen. De grootste kiepers zijn 10 m lang, 3 m breed en 2 m hoog.”

Het geleverde systeem bestaat uit een langsverplaatsing op 3 kolommen en een Panasonic lasrobot aan een dwarsverplaatsing, en een vrijprogrammeerbare manipulator van 3000 kg (10.000 Nm).

De installatie heeft een nuttig bereik van 11 m in de lengte, 6,4 m in de dwarsrichting en 3,7 m in de hoogte.

De programmering is door de parametrische opzet eenvoudig. Varianten in lengte, breedte en hoogte kunnen daardoor zonder extra programmeerinspanningen worden gelast.


(GL)