Amerikaanse windparken kiezen voor DEME voor installatie inter-array-kabels

Empire Offshore Wind, een joint venture tussen Equinor en bp, heeft DEME Offshore US een groot contract gegund voor het transport en de installatie van de inter-array-kabels voor de Empire Wind 1 en 2 offshore windparken.

Trefwoorden: #DEME, #installatie, #offshore, #windpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - In het kader van dit contract (met een waarde tussen 150‐300 miljoen euro) worden zij verantwoordelijk voor het transport en de installatie van de inter-array kabels, die een totale lengte hebben van meer dan 350 km. De installatiewerkzaamheden zullen in twee campagnes uitgevoerd worden.

Empire Wind 1 en 2, gelegen aan de oostkust van de VS, zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de realisatie van de ambitieuze doelstellingen van de staat New York op het gebied van groene energie en klimaat.

ACHTERGROND
Empire Wind 1 en 2 worden ontwikkeld door een 50-50 partnerschap tussen Equinor en bp. Equinor zal de beheerder zijn tijdens de ontwikkelings-, bouw- en exploitatiefase van de projecten. Empire Wind 1 en 2 zullen een totaal geïnstalleerd vermogen hebben van meer dan 2 GW en meer dan een miljoen woningen in New York van stroom voorzien.