IoT-oplossing brengt temperaturen van gekoelde producten van DPD fresh in kaart

Sensolus heeft samen met Simac Groep een IoT-oplossing uitgewerkt voor DPD fresh. Trackers en een monitoringsplatform bewaren steeds het overzicht over de temperaturen van de duizenden gekoelde voedselpakketten tijdens transport.

Trefwoorden: #IoT, #logistiek, #platform, #Sensolus, #tracker

Lees verder

Nieuws

( Foto: DPD Fresh )

ENGINEERINGNET.BE - De Belgische dochter van de Europese pakketleverancier DPDgroup onderscheidt zich met een actief gekoeld netwerk zodat klanten niet zelf moeten investeren in dure verpakkingsmaterialen om hun goederen op temperatuur te houden.

Met het oog op een garantie van de voedselveiligheid, staat het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) in haar richtlijnen een grenswaarde-overschrijding van de temperatuur van gekoelde goederen toe van maximaal 30 à 60 minuten. DPD fresh wilde verder gaan en zocht de oplossing in technologie.

Simac Groep wees hen op de kracht van traceertechnologie, waarvoor het nauw samengewerkt met IoT-specialist Sensolus. De oplossing combineert op een slimme manier hard- en software en rapporteert de temperatuurdata via een tracker.

Die tracker maakt gebruik van NB-IoT technologie om de data van de sensors via zendmasten naar de cloud te sturen. De informatie is in real-time centraal uit te lezen in het systeem van DPD fresh.

Als een volgestapelde camionette met vijftig pakketten aankomt bij de bestemming, moeten alle pakketten en de overeenkomende sensoren digitaal worden ‘overgedragen’ aan de diepvries.

Dat betekende vroeger 50 keer scannen. Nu kan de gehele lading, die geregistreerd staat in het IoT-platform, in één scan worden overgedragen aan de diepvries.