Borealis sneller naar circulaire economie met meerderheidsbelang in Renasci

Borealis verwerft een meerderheidsbelang in Renasci, bedrijf met innovatieve recyclage oplossingen en bedenker van het Smart Chain Processing (SCP) concept en krijgt hiermee toegang chemisch gerecycleerde grondstoffen.

Trefwoorden: #Borealis, #chemisch, #circulair, #overname

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Renasci )

ENGINEERINGNET.BE - Nadat Borealis in juli 2021 reeds een belang van 10% in Renasci nam, kondigt het bedrijf nu aan een meerderheidsbelang te verwerven van 50,1%, om daarmee de transformatie naar een circulaire economie te versnellen.

De investering is een belangrijk onderdeel van hun strategie om de ambitieuze circulaire doelstellingen te realiseren. Die moeten het volume van circulaire producten en oplossingen tegen 2025 verzesvoudigen tot 600 kiloton, verder oplopend tot 1,8 miljoen ton tegen 2030.

De overname zal helpen om deze doelstellingen te bereiken door meer toegang tot chemisch gerecycleerde grondstoffen uit de Oostendse vestiging van Renasci en toegang tot haar belangrijke circulaire technologieën.

Smart Chain Processing (SCP) is uniek omdat het de verwerking van meerdere afvalstromen met verschillende recyclingtechnologieën onder één dak mogelijk maakt. Dat resulteert in een uitzonderlijk hoge valorisatie van afval.

Door gebruik te maken van zijn markttoegang, know-how en innovatieve technologische capaciteiten zal Borealis de implementatie van het SCP- concept versnellen en ook mogelijkheden onderzoeken om het model te lanceren op strategische locaties.