Malmar en Sirris demonstreerden mobiele CPA op reële productiesite

Beide bedrijven hebben het potentieel van een mobiele cobotic production assistant (CPA, gecobotiseerde productieassistent) met succes gedemonstreerd in het demonstratieproject Recoprodas, in samenwerking met het Trinity-consortium.

Trefwoorden: #assistent, #cobot, #maakindustrie, #mobiel, #Sirris

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Trinity )

ENGINEERINGNET.BE - De CPA werd getoond op 24 november tijdens een inspirerend evenement bij Malmar in Litouwen, waar de mogelijkheden werden gedemonstreerd (zie ook de video hieronder) in een echte productieomgeving.

De CPA is een veelzijdige tool die drie processen kan uitvoeren: tapering, projectielassen en plooien van metalen platen. Deze processen zijn essentieel in de maakindustrie en de CPA blijkt over een behoorlijk potentieel te beschikken om deze taken te stroomlijnen en te optimaliseren.

Tijdens de praktijkdemonstratie kon de CPA deze processen met hoge precisie en nauwkeurigheid uitvoeren. Door zijn mobiliteit kan deze makkelijk worden verplaatst binnen de productiecel, waardoor hij een waardevolle aanwinst is voor fabrikanten die zoeken naar hogere efficiëntie en productiviteit. (bron: Sirris - Jan Kempeneers)