3,5 miljard euro financiering voor Project ONE

De nieuwe kraker in Antwerpen zal de laagste koolstofvoetafdruk van alle Europese kraakinstallaties hebben. De installatie werd ontworpen voor het gebruik van koolstofarme waterstof, waardoor deze in de toekomst een koolstofvrije voetafdruk zal hebben.

Trefwoorden: #ethyleen, #Ineos, #kraker, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ineos )

ENGINEERINGNET.BE - Ineos Olefins Belgium meldt dat het 3,5 miljard euro heeft opgehaald voor de bouw en exploitatie van een milieuvriendelijke kraker.

Dit is de grootste investering in de Europese chemische sector in de afgelopen 25 jaar. De nieuwe kraker in Antwerpen zal de laagste koolstofvoetafdruk van alle Europese kraakinstallaties hebben: vijf keer beter dan de slechtste kraker in Europa en twee keer beter dan de beste.

De installatie kan ook volledig werken met koolstofarme waterstof, er is ruimte voorzien voor een koolstofafvanginstallatie en voor elektrische ovens in de toekomst.

De kraker zal ethyleen produceren, een essentiële grondstof voor een breed scala van producten die essentieel zijn voor ons dagelijks leven, van isolatie tot lichtgewicht voertuigen, kunststoffen voor de geneeskunde, de gezondheidszorg en de levensmiddelenhygiëne, alsmede technologie voor hernieuwbare energie.

De bouw van de installatie zal naar verwachting 4 jaar duren en zal ook een groot aantal nieuwe jobs opleveren.