Yokogawa heeft Fluence Analytics overgenomen

Fluence Analytics, een in de VS gevestigde startup die real-time analyseoplossingen levert aan polymeer- en biofarmaceutische bedrijven wereldwijd, werd onlangs overgenomen door Yokogawa Electric Corporation

Trefwoorden: #Fluence Analytics, #overname, #Yokogawa

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen youTube - Fluence Analytics )

ENGINEERINGNET.BE - Fluence Analytics is een leider op het gebied van polymerisatie reactiebewaking en -controle, en zijn product ACOMP (Automatic Continuous Online Monitoring of Polymerizations) is het enige commercieel beschikbare systeem dat meerdere polymereigenschappen in realtime kan meten en analyseren.

De gegevensstromen van ACOMP bieden nieuwe inzichten in materiaaleigenschappen waarmee klanten polymerisatieprocessen kunnen optimaliseren en controleren, wat leidt tot een betere productkwaliteit, grotere opbrengsten en minder energieverbruik en materiaalafval.

Op basis van de gemiddelde omvang van een polymeerreactor levert het ACOMP-systeem naar schatting 1,5 miljoen dollar aan waarde per jaar op.

Het bedrijf ontwikkelt momenteel het ACOMP-product van de volgende generatie, dat deel gaat uitmaken van Yokogawa's OpreX-aanbod.

Door deze overname zal Fluence Analytics zijn activiteiten integreren met de bestaande activiteiten van Yokogawa en zijn technologische capaciteiten verder verbeteren en zal het vanaf nu opereren als Yokogawa Fluence Analytics.