De CaTeC EE220 relatieve vochtig/temp. transmitter heeft uitwisselbare voeler

Bij de uitwisselbare voelers worden de kalibratie gegevens in de meetvoeler opgeslagen. Dat maakt dat de voelers onderling uitwisselbaar zijn onafhankelijk van de transmitters.

Trefwoorden: #sensor, #temperatuur, #transmitter, #vochtigheid

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Catec )

ENGINEERINGNET.BE - Zeker op het gebied van service en kalibratie in veel applicaties is dit een zeer flexibele uitvoering. De transmitter hoeft nl. niet te worden meegestuurd voor kalibratie.

Er bestaan verschillende uitvoeringen en er zijn zelfs modellen met twee voelers, één voor de vochtigheidsmeting en één voor de temperatuursmeting. Het spreekt voor zich dat net als bij de andere producten van E+E, de vochtigheidsmeting, temperatuur is gecompenseerd.

Zeker in de farmaceutische industrie is de EE220 een veel toegepast model gezien de  mogelijkheid van de 2 onafhankelijke voelers en de vaak verplichte validatie.

De voelers zijn afzonderlijk te kalibreren en daar de voelers een digitaal signaal communiceren met de transmitter is dit niet afhankelijk van een eventueel toegepaste kalibratie kabel. Ideaal dus voor loop kalibraties.

Optioneel zijn de voelers te leveren in een remote uitvoering met verschillende kabellengtes. De EE220 is leverbaar als wand en als DIN rail overeenkomstig DIN EN 50022 uitvoering.

De EE220 is ook leverbaar met een display waar de actuele RH en T waarden afgelezen kunnen worden. De opnemers en behuizingen zijn leverbaar in metaal of kunststof uitvoering.

Toepassingsgebieden voor deze transmitter zijn:

  • Pharmaceutica
  • Kaasindustrie
  • Koelhuizen
  • Cleanrooms
  • Laboratoria
  • ziekenhuizen
  • Industrie

Meer informatie:
CaTeC Meetinstrumentatie
Turfschipper 114 - NL-2292 JB Wateringen
info@catec.nl - www.catec.be