Samenwerking ESA en Dassault voor stimulatie innovatie in ruimtevaart

Hun doel is om innovatie in, wat wel de ‘nieuwe ruimte’-sector wordt genoemd, te stimuleren. Hiermee wordt het ontwikkelen en commercialiseren van nieuwe innovatieve ruimtevaarttoepassingen door particuliere bedrijven bedoeld.

Trefwoorden: #Dassault, #ESA, #ruimtevaart

Lees verder

Nieuws

( Foto: © ESA - P. Carril )

ENGINEERINGNET.BE - Dassault Systèmes en de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA)  zullen samenwerken om start-ups in de ruimtevaart binnen ESA's netwerk van Business Incubation Centres (BIC) in Europa te helpen met technologie, mentoring en netwerkondersteuning.

Hierdoor kunnen zij hun innovaties sneller ontwikkelen en naar de markt brengen. De overeenkomst bouwt voort op een bestaand partnerschap dat in 2022 in Duitsland is aangegaan tussen ESA BIC Bavaria en Dassault Systèmes.

Beide partners onderkennen beide het belang van digitalisering bij het succesvol ontwikkelen van innovaties voor de ruimtevaart. De afgelopen jaren heeft digitale technologie disruptieve start-ups in staat gesteld nieuwe concepten te introduceren voor satellieten, ruimtevaart, exploratie en andere lucht- en ruimtevaartsystemen, die de traditionele dynamiek in de industrie hebben getransformeerd.

Ze willen innovatie stimuleren door start-ups binnen het ESA BIC-netwerk toegang te bieden tot het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes in de cloud. Het platform biedt nieuwe manieren om concepten voor een nieuwe generatie ruimtevoertuigen te ontwikkelen, ontwerpen, produceren, testen, certificeren en daadwerkelijk te gebruiken.

Start-ups profiteren hierbij van bewezen toepassingen om hun projecten in een virtuele 3D-omgeving te ontwikkelen en de samenwerking binnen teams en met een wereldwijd netwerk van mentoren te stroomlijnen.