House of Manufacturing wordt trefpunt voor West-Vlaamse maakindustrie

POM West-Vlaanderen, PTI Kortrijk, Agoria en Sirris stelden in virtual reality de nieuwbouw van House of Manufacturing en Technicum in Kortrijk voor. Als ontmoetingsplek voor de maakindustrie moet dit duurzame technologische innovatie stimuleren.

Trefwoorden: #Agoria, #innovatie, #manufacturing, #POM, #Sirris

Lees verder

Nieuws

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Eenmaal geopend kunnen bedrijven in House of Manufacturing terecht voor inspiratie, ondersteuning, advies, netwerking en ontwikkeling van talent op maat van hun industrie 4.0-uitdaging.

Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen “We bundelen ons aanbod van opleidings- en onderzoeksinfrastructuur en netwerk- en vergaderfaciliteiten voor ondernemingen, kennisinstellingen en opleidingspartners. Deze site wordt een nieuwe troefkaart voor onze Fabrieken van de Toekomst.”

Agoria en Sirris beslisten midden ’21 om hun activiteiten in West-Vlaanderen verder uit te bouwen met als uitvalsbasis Kortrijk. Jolyce Demely, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen: "Wij kozen bewust voor deze locatie voor onze dienstverlenging aan West- en Oost-Vlaanderen. Bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor advies en ondersteuning."

Op deze campus West zijn alle betrokken actoren aanwezig. Het is dan ook de bedoeling om vanuit House of Manufacturing, samen met de partnerorganisaties, initiatieven te lanceren die de maakindustrie in hun transities ondersteunt, om ze zo ook duurzaam in de regio te verankeren.

In het labo van Sirris kunnen bedrijven bij het experience center voor digital manufacturing terecht om hands-on ervaring op te doen met de nieuwste technologieën rond slimme assemblage. Herman Derache, managing directeur van Sirris: “Deze onderzoeksinfrastructuur stelt zich open voor bedrijven om nieuwe ideeën te testen, en om in cocreatie een beroep te doen op de expertise en de begeleiding van het partnernetwerk.”

Opleiding is een belangrijke hefboom om kennis en expertise te laten doorstromen naar bedrijven. PTI heeft zich met zijn campus Techniek & Design in Kortrijk intussen al stevig geworteld als de secundaire school voor makers, designers en technische wetenschappers.

Tim Claeys, directeur van PTI Kortrijk: “Met Technicum zal de school beschikken over ateliers uitgerust met de allernieuwste technieken en uitrusting.”

De eerste lessen in Technicum gaan van start in het schooljaar 2023-2024. Opening van House of Manufacturing is voorzien voor april 2024.

Op de foto: Jean de Bethune (POM West-Vlaanderen), Jolyce Demely (Agoria), Herman Derache (Sirris) en Tim Claeys (PTI Kortrijk), onthullen in virtual reality het gebouw van House of Manufacturing en Technicum.