Volg de Energik stoomcursus: theorie en praktijk

In tal van industriële sectoren wordt stoom als warmtedrager voor diverse productieprocessen gebruikt. We denken daarbij aan de chemische sector alsook aan de voedings- en textielindustrie.

Trefwoorden: #cursus, #Energik, #opleiding, #stoom

Lees verder

Productnieuws

( Foto: gopixa - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - In een aantal gevallen wordt stoom ook gebruikt voor de mechanische aandrijving van bijvoorbeeld ventilatoren of voor elektriciteitsproductie, al dan niet met warmtekrachtkoppeling.

Bij de toepassing van stoom moet rekening worden gehouden met steeds strengere eisen op het vlak van de veiligheid en de impact op het milieu (afvalwater, emissies of vast afval). Dat vertaalt zich in stijgende investerings- en werkingskosten.

Zowel vanuit economisch als milieutechnisch standpunt is een optimale energie-efficiëntie in ieder geval van essentieel belang. Energie is immers een belangrijke kostenpost. De recente schommelingen van de energieprijzen hebben dit effect onderstreept en dit zal in de toekomst ongetwijfeld nog versterkt worden.

Om deze reden wordt in 2023 opnieuw een stoomcursus georganiseerd. Deze opleiding, gegeven door experts gaat op 7 juni door.

Klik hier voor het programma en inschrijving.