Genomineerden voor een Hermes Award bekend gemaakt

Een jury met experts uit overheid, bedrijfsleven, onderzoek en samenleving, onder voorzitterschap van Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer Society, heeft 3 bedrijven genomineerd voor een Hermes Award: ACS, Beckhoff en Bosch Rexroth.

Trefwoorden: #Hannover Messe, #Hermes Award

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Messe )

ENGINEERINGNET.BE - De winnaar van deze award zal bekend gemaakt worden tijdens de openingsceremonie van de Hannover Messe op 16 april.

Elk jaar reikt Deutsche Messe de Hermes Award uit aan een bedrijf met een technologisch en innovatief product. Alleen technologische oplossingen die al op industriële schaal werden uitgeprobeerd en getest, komen in aanmerking.

Juryvoorzitter en Fraunhofer-voorzitter prof. Neugebauer: “De kwaliteit van de inzendingen was dit jaar wederom zeer indrukwekkend. Met een sensorgebaseerde balanceermodule voor robots, een modulair industrieel robot bouwpakket en een multi-user platform voor gebouwbeheer demonstreerden de genomineerden op briljante wijze hun innovatieve kracht met efficiënte, duurzame en flexibele oplossingen.”

De genomineerden:

  1. ACS Climatics (Nederland) is genomineerd met hun project “Climatics”, een multi-user platform voor gebouwbeheer. Digital twin-technologieën met machine-learning algoritmen worden gebruikt om de energie-efficiëntie van gebouwen te verhogen.
  2. Beckhoff (Duitsland) kreeg een nominatie voor het project ATRO (Automation Technology for Robotics)-project, een modulair bouwpakket voor industriële robots waarmee voor tal van toepassingen individueel en flexibel optimale robotstructuren kunnen worden samengesteld.
  3. Bosch Rexroth (Duitsland) is genomineerd voor hun project, de Smart Flex Effector, een sensorgebaseerde compensatiemodule (eindeffector) voor robots met onafhankelijke, nauwkeurige kinematica in zes vrijheidsgraden.