• 15/05/2012
  • |     BB

Schelderadarketen sluit IT-onderhoudscontract voor binnenvaart

Schelderadarketen sluit contract van 922.500 euro voor onderhoud software in België en Nederland.

Trefwoorden: #logica, #Schelderadarketen

Lees verder

b2b

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET -- Schelderadarketen heeft een onderhoudscontract genomen voor zijn 'River Information Services' en het ' Central Broker System'. De dienst is eigendom van Vlaanderen (afdeling Scheepvaartbegeleiding) en Nederland (Rijkswaterstaat Zeeland).

Het contract, met een looptijd van 5 jaar en ter waarde van 922.500 euro, slaat op het zogenaamde derdelijns onderhoud door Logica van software die het destijds zelf ontwikkelde.

De River Information Services (RIS) applicatie is hierbij ontwikkeld om de veiligheid, effectiviteit en milieuvriendelijkheid van transport via binnenlandse waterwegen zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

CBS staat voor ´central broker system´. Dit systeem stelt de stakeholders in het Scheldegebied in staat om data uit te wisselen en te communiceren met elkaar.

Om de Schelderadarketen nog verder voor te bereiden op de toekomst, gaat Logica ook werken aan nieuwe releases van beide applicaties.

Beide systemen zullen naar verluidt worden aangepast op het moment dat de Europese richtlijnen op het gebied van de binnen- en zeescheepvaart veranderen.