Baanbrekend: transport van (petro)chemische analysestalen via drones

SGS, ADLC en BASF Antwerpen slaan de handen in elkaar om (petro)chemische analysestalen per drone te transporteren in de haven van Antwerpen. Onlangs werden enkele testvluchten op de terreinen van BASF Antwerpen succesvol uitgevoerd.

Trefwoorden: #chemie, #drone, #duurzaam, #petrochemie, #transport

Lees verder

Nieuws

( Foto: Michel Wiegandt )

ENGINEERINGNET.BE - Partners SGS, ADLC en BASF Antwerpen kondigen het innovatieve project ‘Samplifly’ aan: een transportdienst met drones voor (petro)chemische analysestalen in de haven van Antwerpen.

(Petro)chemische analysestalen van een schip gaan momenteel via wegtransport naar de laboratoria voor verdere analyse. Dit is zeer tijdsintensief en brengt een aanzienlijke CO2-uitstoot met zich mee.

Door deze analysestalen met drones via de lucht te vervoeren, werken de drie partners samen aan een duurzame oplossing. Het luchttransport reduceert de CO2-uitstoot met maar liefst 80% en is tot 4x sneller dan transport via de weg.

Het gaat hier om dronevluchten over grotere afstanden (tot 40 km) en dit volledig computergestuurd vanuit een controlekamer, buiten het gezichtsveld van de piloot. Drone-operator ADLC voert de dronevluchten voor Samplifly uit.