• 15/05/2012
  • |     BB

Kennisnetwerk over biodiversiteit en ecosysteemdiensten in Europa

Groep Europese biodiversiteitsexperts komt eind mei tijdens conferentie in Brussel samen om bevordering kennisoverdracht van wetenschap naar beleid te bespreken.

Trefwoorden: #belspo, #biodiversiteit, #IPBES, #onderzoek, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: BiodiversityKnowledge )

ENGINEERINGNET -- De experts zullen zich tijdens de gelijknamige conferentie engageren voor het project 'BiodiversityKnowledge', een initiatief gesteund door de Europese Commissie en opgestart door wetenschappers en praktijkmensen.

Het project beoogt de uitbouw van een kennisnetwerk over biodiversiteit en ecosysteemdiensten (Network of Knowledge: NoK), waarvan ook al een eerste prototype is ontwikkeld op basis van gerichte consultaties.

Hierop voortbouwend wordt nu een brede waaier aan specialisten uitgenodigd om de verdere ontwikkeling ervan te bespreken.

Deze samenkomst komt naar verluidt 'op een cruciaal moment in de uitbouw van het biodiversiteitsbeleid in Europa'. Na het niet halen van de 2010 doelstellingen is de politieke vraag naar wetenschappelijk gefundeerde beslissingen voor nieuwe Europese biodiversiteitsacties tegen 2020 immers nog meer gegroeid.

Daarenboven moet Europa een goede ondersteuning kunnen bieden aan het pas opgerichte IPBES, een intergouvernementeel platform voor biodiversiteit en ecosysteemdiensten.

ACHTERGROND
De conferentie wordt georganiseerd door het Belgisch Biodiversiteitsplatform, Alterra Wageningen UR en het Helmholtz-Zentrum für Umweltforschung GmbH – UFZ, met ondersteuning van het Federaal Wetenschapsbeleid (BELSPO).