Nieuwe tool Belgische scale-up schaalt consultancy op

Met het Distribution Portal van Pointerpro geven consultants en coaches hun klanten toegang tot een online portaal, van waaruit die klanten zelf de assessments delen en de resultaten opvolgen.

Trefwoorden: #advies, #consultancy, #digitalisering, #scale-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pointerpro )

ENGINEERINGNET.BE - Uit een internationale iVOX-bevraging die Pointerpro bij 550 consultants liet uitvoeren, bleek dat veel consultancybedrijven, zeker de kleinere kantoren, nog altijd onnoemelijk veel tijd verliezen aan manueel werk.

Een opportuniteit blijkt vooral te liggen in het digitaliseren van de dienstverlening zelf. De scale-up laat toe om kennis van experten in een assessment te gieten. In combinatie met de antwoorden van de respondent, creëert de technologie automatisch adviesrapporten op maat. Bedrijven in 65 landen gebruiken die technologie vandaag al.

Gebruikers van het nieuwe Distribution Portal kunnen voortaan ook hun eigen klanten en partners toegang geven tot het portaal. Die klanten en partners verspreiden op hun beurt de assessments onder hun eigen netwerk van respondenten.

Zo beschikken bedrijven over meer data en extra betrouwbare inzichten. Ze kunnen bijvoorbeeld geautomatiseerde adviesrapporten genereren op maat van elke afdeling. Al die rapporten samen geven dan een helikopterbeeld van de organisatie.