Christina Franke uitgeroepen tot Engineer Powerwoman 2023

Een onafhankelijke jury heeft, tijdens de opening van het carrièrecongres WomenPower op de Hannover Messe, Dr. Christina Franke verkozen tot Engineer Powerwoman. Zij haalde het van de twee andere genomineerde excellente vrouwelijke STEM-experts.

Trefwoorden: #award, #Hannover Messe, #Powerwoman, #STEM

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deutsche Messe )

ENGINEERINGNET.BE - Elk jaar reikt Deutsche Messe de Engineer Powerwoman Award uit aan een vrouwelijke expert die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de wetenschappelijke en technische disciplines.

De prijs van dit jaar eert Dr. Christina Franke, die in juni 2022 in dienst trad bij Bosch Rexroth in Stuttgart als hoofd ontwikkeling in de business unit Assemblagetechnologie.

Na een studie ontwerp- en productietechniek aan de Universiteit van Saarland en een verblijf van een jaar in het buitenland in Zweden, werkte zij vanaf 1999 als onderzoeksassistent bij de leerstoel Productietechniek. In december 2003 voltooide ze haar proefschrift.

In juni 2004 begon ze haar professionele carrière bij de Bosch Groep als stagiaire, waar ze al snel leidinggevende taken op zich nam in productie en kwaliteitscontrole. Van 2011 tot 2015 hielp ze bij het opzetten van de productie in de Powertrain-fabriek in Wuxi, China.

Dit werd gevolgd door een periode als adviseur van het uitvoerend management van Bosch. In 2017 kwam ze aan het hoofd van de technische projectgroep inkoop voor bedrijfs- en terreinvoertuigen voor Powertrain Solutions van de Bosch Group.

De Young Engineering Award ging dan weer naar Lisa Ihde. Met de award wou Deutsche Messe voor het eerst een vrouwelijke expert uit de STEM-sector eren, die niet ouder is dan 30 jaar en buitengewone dingen presteert of heeft gepresteerd in de technische omgeving.

Het WomenPower Career Congress is een van de meest succesvolle netwerk- en discussie-evenementen voor vrouwen als het gaat om diversiteit, loopbaanontwikkeling, duurzaamheid en nieuwe werkomgevingen. Het congres vindt jaarlijks plaats in het kader van Hannover Messe en richt zich in de eerste plaats op deelnemers uit de STEM-sector.