DAF Trucks opent nieuwe fabriek voor batterij-elektrische trucks

De nieuwe assemblagelijn, Electric Truck Assembly, is gerealiseerd op hun grootste productielocatie in Eindhoven en speelt een belangrijke rol bij het verder versterken van de leidende positie in het leveren van duurzame transportoplossingen.

Trefwoorden: #assemblage, #DAF, #elektrisch, #truck, #vrachtwagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: DAF Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe Electric Truck Assembly heeft een oppervlakte van 5,000 m². De fabriek kent twee sub-assemblagelijnen: één voor de voorbereiding van de batterijpakketten en één voor het samenstellen van de ‘Electric Drive Module’.

Deze bestaat uit het voorste batterijpakket, de relaiskast voor het verbinden van de hoog-voltage-systemen en alle benodigde elektrische hulpsystemen. Op de bijna 150 meter lange hoofdlijn worden deze hoofdcomponenten samen met de e-motor met geïntegreerde versnellingsbak op het chassis gemonteerd.

DAF heeft de Electric Truck Assembly gebouwd voor de productie van haar nieuwste generatie batterij-elektrische vrachtwagens. De XD en XF Electric zijn beschikbaar in verschillende as-configuraties.

Ze worden aangedreven door PACCAR e-Motors en uitgerust met 2 tot 5 batterijpakketten (210 tot 525 kWh), goed voor actieradiussen tot 500 kilometer.

DAF verwacht dat de productie in de nabije toekomst naar duizenden voertuigen per jaar zal stijgen, in lijn met de toenemende vraag naar volledig elektrische trucks.