Toughbook Revive-programma maakt Panasonic duurzamer

Panasonic Toughbook Europa kondigt een aantal initiatieven aan als onderdeel van zijn corporate Green Impact-strategie om de impact van productie en consumptie te verminderen door de levensduur van zijn producten te verlengen.

Trefwoorden: #duurzaam, #hergebruik, #laptop, #Panasonic, #recycleren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Panasonic )

ENGINEERINGNET.BE - Toughbook Revive is een nieuw duurzaamheidsprogramma zonder winstoogmerk dat Europese klanten de mogelijkheid geeft om gepensioneerde toestellen te doneren om ze nieuw leven in te blazen of op verantwoorde wijze te recyclen.

De toestellen die kunnen worden opgeknapt in het European Service Centre in Cardiff, worden gedoneerd aan goede doelen of doorverkocht op de tweedehandsmarkt om organisaties te ondersteunen die werken aan hun duurzaamheidsdoelstellingen. Eventuele inkomsten uit dit programma worden geïnvesteerd in het opknappen van apparaten.

Organisaties die hiervan profiteren dragen bij aan een circulaire economie door het toewerken naar zero waste-doelstellingen, het ondersteunen van liefdadigheidsdonaties en het demonstreren van duurzame recyclingpraktijken aan klanten en personeel. Deelnemende organisaties ontvangen een certificaat van donatie.

Panasonic blijft ook zwaar investeren in het duurzame ontwerp van deze producten. De introductie van modulair ontworpen robuuste apparaten, zoals de Toughbook 40, 55 en G2, verlengt de levensduur en het gebruik van de notebooks en tablets door gebruikers in staat te stellen het apparaat snel en eenvoudig uit te breiden en aan te passen voor verschillende uitdagingen.

Als aanvulling op deze aanpak heeft Panasonic zich eveneens gericht op achterwaarts compatibele accessoires, wat betekent dat essentiële elementen zoals voedingsadapters, docks en batterijpakketten, niet hoeven te worden vervangen wanneer apparaten worden geüpgraded.

Bovendien worden de toestellen verzonden in plasticvrije verpakkingen en worden alle edelmetalen in de apparaten aan het einde van de levensduur teruggewonnen als onderdeel van het Royal Mint-programma in het VK.