FIT lanceert nieuwe Flanders International Business Awards 2023

Een exportbedrijf, een investeerder én een start-up bekronen die onze regio doen schitteren tot ver buiten de grenzen: dat is de inzet van de eerste editie van de Flanders International Business Awards op 20 september.

Trefwoorden: #award, #export, #FIT

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - Met dit nieuwe event wil Flanders Investment & Trade (FIT) het belang van synergieën en ecosysteem-denken illustreren.

Met de Leeuw van de Export (21 edities), die uitzonderlijke Vlaamse exportprestaties bekroonde, en de Foreign Investment Trophy (10 edities) voor opmerkelijke buitenlandse investeringen, hebben de Flanders International Business Awards twee illustere voorgangers.

Maar voortaan wil FIT exporteurs, investeerders en start-ups bekronen via één wedstrijd, want samen bepalen ze in sterke mate de dynamiek van onze Vlaamse economie.

FIT wil zijn unieke wereldwijde netwerk nog sterker ter beschikking stellen van internationaal ondernemend Vlaanderen. Dat netwerk spoort synergieën op en connecteert de Vlaamse ecosystemen slim met ecosystemen wereldwijd. 

Bedrijven kunnen zich vanaf vandaag kandidaat stellen in één van de drie categorieën. Na afsluiting van de inschrijvingen op 31 mei haalt de vakjury er per categorie drie genomineerden uit die internationaal stevig in hun schoenen staan.

Die negen genomineerden zullen begin september hun kandidatuur verdedigen voor een eindjury met bedrijfsleiders en experten uit de economische wereld.

De uitreiking van de Flanders International Business Awards op 20 september valt centraal binnen de Flanders International Business Weeks die FIT voor het eerst organiseert. Inspirerende weken vol een-op-een-gesprekken, netwerkmomenten en seminaries rond internationalisering en innovatie.

Inschrijven kan via www.flandersinternationalbusinessweeks.be.