Beckhoff ATRO was kanshebber op Hermes Award tijdens Hannover Messe

Het nieuwe ATRO-systeem (automation technology for robotics) van Beckhoff is een op en top flexibel, modulair systeem waarmee voor iedere toepassing de ideale robotstructuur op maat kan worden samengesteld.

Trefwoorden: #ATRO, #Beckhoff, #modulair, #robot

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Beckhoff )

ENGINEERINGNET.BE - Met ATRO kunnen gebruikers bijna elk robotontwerp uit de meegeleverde modules samenstellen dat optimaal is afgestemd op hun toepassing: van een eenvoudige 1-assige roterende indexeringstafel en deltakinematica tot meerassige seriële robots.

De holistische benadering van de Beckhoff-technologie speelt een sleutelrol in gebruiksvriendelijke inbedrijfsname en bediening,net omdat de directe integratie van het robotsysteem in het op PC gebaseerde besturingsplatform de enige manier is om een werkelijk geoptimaliseerde en complete oplossing voor een machine of installatie te creëren.

Hierdoor vermindert het aantal controllers dat nodig is, zelfs met meerdere robots, tot slechts één industriële pc. Alle modules zijn onderling verbonden via de ATRO-interface, die een vaste verbinding garandeert en ook de ingevoerde media doorlaat.

Gegevens, stroom en vloeistoffen (perslucht, vacuüm of water) kunnen daardoor door de binnenkant van de modules in de ATRO-kinematica worden geleid.

Conventionele robotoplossingen daarentegen leiden media aan de buitenzijde en zijn daardoor beperkt wat betreft rotatie en het gebruik van de werkruimte.

Deze beperkingen worden volledig geëlimineerd met deze oplossing: iedere as kan eindeloos worden gedraaid, met als gevolg een betere cartesiaanse toegankelijkheid en korte positioneringspaden.

ATRO kreeg wel de iF Design Award 2023 toegekend. Designprijzen werden ook toegekend aan Beckhoff's Vision (Red Dot Award 2023, iF Design Award 2023 Gold) en het MX-System (Red Dot Award 2023: Best of the Best, iF Design Award 2023).