PXL en Corda Campus ontwikkelen robothonden

De ontwikkeling van de twee Unitree Go1 robots kadert in het onderzoeksproject AMOROSO waar Hogeschool PXL en Corda Campus deel van uitmaken. De robots krijgen een begeleidende functie en moeten hiervoor trappen, deuren, ... trotseren.

Trefwoorden: #Corda Campus, #PXL, #research, #robot, #robothond

Lees verder

research

( Foto: Corda Campus )

ENGINEERINGNET.BE - Robots die zelfstandig hun weg vinden en mensen begeleiden op een veilige en gecontroleerde manier, dat is de opzet van het testproject op Corda Campus.

Hogeschool PXL en Corda Campus doen met het onderzoeksproject AMOROSO onderzoek naar de evolutie van robots in ons dagelijks leven en de problemen waar ze mogelijk mee te maken krijgen.

Denk hierbij aan menselijke bewegingen, maar ook omgevingsfactoren zoals ongelijke ondergronden of obstakels worden bekeken en getest. De twee Unitree Go1 robots krijgen de taak om bezoekers op de technologiecampus van het onthaal naar de juiste plaats te begeleiden.

Het hele onderzoek, gefinancierd door de Vlaamse Overheid, loopt tot december 2023 en speelt een cruciale rol bij het normaliseren van de aanwezigheid van robots.