Fujifilm investeert 30 miljoen euro in Belgische fabriek voor halfgeleidermaterialen

Fujifilm Corporation heeft een nieuwe uitbreiding van 30 miljoen euro gerealiseerd op zijn productielocatie in Zwijndrecht om de groei van de halfgeleider industrie in Europa te ondersteunen.

Trefwoorden: #Fujifilm, #halfgeleider, #investering, #productie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fujifilm )

ENGINEERINGNET.BE - Deze uitbreiding zal de productiecapaciteit, die chemicaliën produceert die nodig zijn voor de productie van halfgeleiders, waaronder gespecialiseerde zuiveringsmiddelen, polyimiden, ontwikkelaars en hoogzuivere solventen, aanzienlijk vergroten.

Het uitbreidingsproject van 4.000 m² zal ook de ruimte voor clean room laboratioria bestemd voor R&D een kwaliteitscontrole met een derde vergroten, terwijl een nieuwe multifunctionele ruimte voor productie en opslag wordt gecreëerd. De uitbreiding van de site omvat ook de installatie van zonnepanelen op de site.

De uitbreiding, die eind 2024 voltooid moet zijn, zal 25 nieuwe banen opleveren. De nieuwe banen omvatten productie- en laboratoriumfuncties, naast hooggekwalificeerde technische en academische functies, en zijn aantrekkelijk voor een breed spectrum van kandidaten met een STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) achtergrond.