Het gebruik van innovatieve chatbottechnologie in TwinCAT engineering

Beckhoff heeft de TwinCAT Chat Client ontwikkeld voor de TwinCAT XAE engineering-omgeving. Dit maakt het mogelijk om Large Language Models (LLM's), zoals ChatGPT van OpenAI, gemakkelijk te gebruiken bij de ontwikkeling van een TwinCAT- project.

Trefwoorden: #AI, #Beckhoff, #chat, #TwinCat

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Beckhoff )

ENGINEEERINGNET.BE - Large Language Models worden gecreëerd op basis van een neuraal netwerk en worden getraind met een groot aantal teksten. LLM's worden de laatste jaren op grote schaal gebruikt voor een hele reeks taken, onder meer als basis voor chatbots of taalvertaaltools.

Met de TwinCAT Chat Client kan KI-ondersteunde engineering taken automatiseren, zoals het maken of toevoegen van functieblokcode, en zelfs codeoptimalisatie, documentatie en herstructurering (refacturing).

Deze in TwinCAT XAE geïmplementeerde client maakt verbinding met de hostcloud van de desbetreffende LLM (bijv. Microsoft AzureTM in het geval van ChatGPT), biedt een gebruikersinterface en verzorgt de communicatie met de PLC-ontwikkelingsomgeving via de Automation Interface.

Deze is backbar via een overeenkomstig chatvenster in Visual Studio, waarbij de LLM-functionaliteit speciaal voor TwinCAT 3- gebruikers is geoptimaliseerd - d.w.z. uitgebreid aangevuld met TwinCAT-specifieke inhoud.

www.beckhoff.com/twincat-chat