AI: vriend of vijand van jouw bedrijf?

Maakbedrijven moeten aan de slag met artificiële intelligentie. “Door AI optimaal te benutten, kan een bedrijf groeien, transformeren en versterken, maar de stap is voor veel bedrijfsleiders beangstigend”, vertelt Barend Vercauteren, Sales Manager ESC.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #ESC, #maakbedrijf

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ESC )

ENGINEERINGNET.BE - Van de daken schreeuwen dat AI manufacturing radicaal zal veranderen, werkt voor ondernemers enorm benauwend.

“Dergelijke uitspraken zorgen ervoor dat ondernemers zo’n transformatie als iets enorm complex zien, wat zeker niet waar hoeft te zijn. AI introduceren kan ook eenvoudig en stap voor stap, met net zoveel impact. Het is vooral ermee starten dat belangrijk is, anders loop je het risico achterop te raken”, aldus Vercauteren.

Achter de schermen
De eerste stap naar AI zullen de meeste bedrijven trouwens onbewust maken, want ze gebruiken technologie waar al AI draait achter de schermen. Zo integreert Microsoft ondertussen ook AI-elementen in hun uitgebreide aanbod software-oplossingen, zoals Microsoft 365 Copilot en Bing Chat in hun internetbrowser Microsoft Edge.

Zonder dat je het beseft, worden deze applicaties dus steeds slimmer gemaakt. Binnenkort zal je simpelweg kunnen chatten met Excel om bewerkingen op cijfers uit te voeren of zal je je browser in mensentaal kunnen vragen om meer te leren over bepaalde onderwerpen. 

Experimenteren
Een belangrijke volgende stap is vooral uitzoeken hoe bepaalde AI-functies bij specifieke business-uitdagingen kunnen helpen. "We raden hen daarom aan om niet bang af te wachten, maar actief te experimenteren met AI en hoe het bijvoorbeeld hun CRM- of ERP-systeem kan versterken. In deze fase kan het interessant zijn om deel te nemen aan laagdrempelige inspiratiesessies, zoals op onze Dynamics Day, om zo de mogelijkheden van AI in je bestaande softwaresystemen te ontdekken." Op dit event laat ESC ondernemers en bedrijfsleiders proeven van de AI-integraties in Microsoft Dynamics 365.

Cases, demo's en inspiratie
Op de Dynamics Day, die ESC organiseert in samenwerking met Net IT, komen onder andere sprekers zoals Marijke Schroos, General Manager van Microsoft Belux. "In een namiddag vol actuele cases, demo’s en inspiratie willen we onze klanten tonen hoe een succesvolle integratie van artificiële intelligentie ook voor hun organisatie haalbaar is en hoe ze dit nu al kunnen toepassen in hun ERP- en CRM-systemen", legt Vercauteren uit.
Zeven experten zullen over AI en businessprocessen uitweiden: ERP, CRM, low code apps, intelligent contactcenter en Dynamics 365 Copilot.

  1. Marijke Schroos (Microsoft) met een keynote over AI en business.
  2. Maxime Sonneville (eSafe) vertelt in een costumer case over hun groei met Dynamics 365 Business Central.
  3. Kristof D'Hoossche (Net IT) stelt AI Copilot voor en de toepassingen van CRM for sales, marketing en service.
  4. Féline Scheire & Jeroen Vansina (ESC) over met AI versterkte low-code apps.
  5. Fabien van 't Woudt (ROGER365) vertelt hoe je Teams kan gebruiken als intelligent contact center.
  6. Tim Casier (ESC) toont hoe Copilot kan worden toegepast Dynamics 365 Business Central.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Eens je als bedrijf weet hoe je met AI aan de slag wilt gaan, kan je er ook de juiste mensen op zetten. Dat kan intern of via een technologiepartner, zolang ze maar over de juiste expertise beschikken. “Bij ESC vinden we dat het onze taak is om bedrijfsleiders over die AI-drempel te helpen, want elk bedrijf kan er meerwaarde mee creëren.”