Piet Opstaele wordt nieuwe CEO van De Blauwe Cluster

Na een grondige selectieprocedure heeft de Raad van Bestuur van De Blauwe Cluster Piet Opstaele aangesteld als nieuwe CEO, die op 1 juni 2023 officieel in dienst zal treden om de vzw verder te laten groeien op zijn huidige elan.

Trefwoorden: #Blauwe Cluster, #CEO, #Noordzee, #speerpunt

Lees verder

HR

( Foto: De Blauwe Cluster )

ENGINEERINGNET.BE - Opstaele startte zijn carrière in de jaren '90 bij één van de meest succesvolle startups in de Benelux - Tele Atlas, een producent van digitale geografische data. Het bedrijf werd in 2008 overgenomen door TomTom. Tussen 2011 en 2014 leidde hij een adviesbureau en was hij nauw betrokken bij startups in de energiesector.

In 2014 ging hij aan de slag bij het Havenbedrijf Antwerpen. Daar groeide hij uit tot één van de gangmakers van de digitale en innovatietransitie. Op basis van een onderbouwde strategie met een pragmatische aanpak in het uitvoeren van concrete innovatieprojecten, maakt hij de ‘Port of the Future' tastbaar en leidde hij de ontwikkeling van de Haven van Antwerpen-Brugge als open innovatieplatform.

De Blauwe Cluster is een samenwerkingsverband van meer dan 180 bedrijven, wetenschappelijke centra en overheden dat zich toelegt op de ontwikkeling en bevordering van nieuwe, vernieuwende economische activiteiten op zee. Het werd in maart 2018 door de Vlaamse overheid erkend als speerpuntcluster.