Jan De Nul gaat 525 kV kabelpakket installeren in Duitsland

Jan De Nul Group, LS Cable & System en Denys hebben van TenneT een portfolio van 525 kV HVDC-kabelsystemen toegewezen gekregen voor het Duitse elektriciteitsnet. De gecombineerde lengte van de DC-kabels in de toegewezen projecten bedraagt bijna 2.000 km.

Trefwoorden: #installatie, #Jan De Nul, #kabel, #offshore, #TenneT

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - TenneT investeert fors in de netaansluitingen van windparken op zee voor zowel het Nederlandse als het Duitse energienet, waarvoor deze kabelsysteempakketten zijn ontworpen.

BalWin 4 en LanWin 1 zullen worden aangesloten op het Unterweser-gebied, LanWin 5 op Rastede. Alle netwerkverbindingen zullen elk een capaciteit van 2 GW hebben en operationeel zijn tegen respectievelijk 2029, 2030 en 2031.

De drie partners in het consortium brengen elk hun eigen expertise in: LS Cable & System als deskundige kabelontwerper en producent, Jan De Nul als expert in offshore kabelinstallatie en Denys als expert in kabelinstallaties op land.

De opdracht van Jan De Nul omvat het transport, de installatie en de bescherming van de kabels in de Waddenzee, nearshore en offshore secties voor de kabelsysteempakketten BalWin 4, LanWin 1 en LanWin5. De offshore activiteiten zullen in 2026 van start gaan.