Siemens Industry Academy ijvert voor meer instroom en betere uitstroom van talent

De Siemens Industry Academy, de structurele samenwerking tussen de bedrijfs- en academische wereld die Vlaamse ingenieursstudenten en industriële spelers verbindt, blaast dit jaar vijf kaarsjes uit.

Trefwoorden: #academy, #opleiding, #Siemens, #STEM

Lees verder

Opleiding

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds de oprichting van deze academie in 2019 is het initiatief uitgegroeid tot een gestructureerd en volwassen ecosysteem dat de industrie en het hoger onderwijs samenbrengt.

Het netwerk telt vandaag meer dan zestig industriële partners uit uiteenlopende vakdomeinen. Via samenwerkingen met KU Leuven, UHasselt, UGent en Universiteit Antwerpen, en met behulp van de meest recente Siemens-technologieën, vinden deze bedrijven aansluiting tot aanstormend ingenieurstalent, dat op zijn beurt wordt voorbereid op een carrière in de ingenieurswereld. 

Door de partnerschappen met de academische wereld kan 90% van alle Vlaamse studenten in industriële ingenieurswetenschappen vandaag hieraan deelnemen.

Siemens is als initiatiefnemer niet blind voor de huidige uitdagingen die er zijn in de markt met de moeilijke rekrutering van jong talent en de terugloop in het aantal studenten uit STEM-gerelateerd onderwijs. Samen met zijn partners wil het hier alles in het werk stellen om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Om de ingenieurs van morgen beter voor te bereiden op hun carrière wordt er ook steeds meer ingezet op de ontwikkeling en verbreding van softskills.