Verdere optimalisatie van naaldloos injecteren

De Nederlandse UTwente vervolmaakt hun methode om naaldloos te injecteren, dat onder meer het aantal gebruikte naalden radicaal terug kan brengen. Dit ligt nu nog wereldwijd op 44 miljoen naalden per dag,

Trefwoorden: #injectie, #naald, #onderzoek

Lees verder

research

( Foto: UTwente )

ENGINEERINGNET.BE - Adjunct-hoogleraar David Fernandez Rivas van UTwente heeft, sinds hij in 2016 zijn onderzoek naar naaldloos injecteren begon, grote stappen gemaakt in het verfijnen van de technologie.

De methode heeft een groot potentieel om het aantal gebruikte naalden terug te dringen, en om de schade die een injectie aanricht in de huid tot een minimum te beperken.

Op dat laatste richt David zich in zijn nieuwste onderzoek. Omdat elk huidtype anders is, is het een flinke uitdaging om dit te bewerkstelligen. Daarvoor is fundamenteel onderzoek en praktijkonderzoek nodig.

Het beperken van schade aan de huid door naaldloze injectie vraagt om een grotere nauwkeurigheid, die te bereiken is door het precies kunnen vaststellen van de eigenschappen van de huid.

Voor het onderzoek werkt Fernadez Rivas nauw samen met andere projectpartners in het Future Under Our Skin-netwerk. Dit is een internationaal netwerk dat in 2019 startte en inmiddels is uitgegroeid tot een omvangrijk platform met wetenschappers, dermatologen, cosmetici, tatoeëerders en patiëntenorganisaties.

Fernandez Rivas ontvangt voor dit onderzoek een Vidi-beurs van NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Hij is daarnaast onderzoeker bij het Mechanical Engineering Department van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), en als gasthoogleraar verbonden aan de afdeling Dermatologie van het Erasmus MC.

Ook is Fernandez Rivas lid van de Young Academy of Europe en de Global Young Academy, twee internationale netwerkorganisaties voor getalenteerde, jonge wetenschappers.

“Het biedt me de mogelijkheid om met collega’s uit alle landen te discussiëren over en te werken aan oplossingen voor maatschappelijke problemen op wereldschaal.”